nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

DIAGNOSE RUIMTE
Diagnose aan een Ford Focus


WERKPLAATS VOOR DIAGNOSE EN (DE)-MONTAGE IN PERSONEN- EN BEDRIJFSWAGENS

De bevestigingsplaats en de uitvoering van een accu in personenwagens en lichte bedrijfswagens heeft de laatste jaren een grote verandering ondergaan. De accu wordt niet alleen meer bevestigd in de motor ruimte, maar ook onder de ruimte bij de voeten, onder de voorstoel, onder de achterbank en zelfs in de achterbak.

Door deze veranderingen en de vele elektronica is ook speciale diagnose apparatuur nodig om de startaccu in het voertuig te kunnen testen. Wij doen dit dagelijks en hebben daardoor ruime kennis en ervaring in huis om de juiste diagnose te stellen. Daarnaast letten wij ook nog op andere belangrijke zaken zoals dynamo, startmotor en verbruikers.

In deze tijden doet iedereen graag veel zelf om kosten te besparen. Toch kun je het beste de vervanging van de accu overlaten aan de accuspecialist om vervolgschade aan het voertuig te voorkomen. Lees verder....


De meeste voertuigen moeten tijdens het wisselen van de accu onder spanning en piekspanningvrij gehouden worden zodat er geen schade kan optreden aan de elektronica en het motormanagementsysteem. Maar vergeet hier ook de digitale klok en radiocode/zenderinstellingen niet. Tevens is het bij steeds meer auto modellen nodig om de nieuwe accu aan te melden in motormanagement systeem.

Ook bij de extra zuinige voertuigen uitgerust met een Start/Stop systeem en eventueel regeneratief remsysteem, mits je wilt blijven profiteren van minder brandstofverbruik en CO2 verlagende functies, is het ook niet meer mogelijk de accu zelf te vervangen. De accu is verbonden via een batterijmanagementsysteem(BMS) of een intelligente batterijsensor(IBS) met de boord-elektronica. Veel voertuig fabrikanten hebben het inbouwen van een nieuwe accu gecombineerd met het resetten van het geheugen. 

Houdt rekening met min. 15 minuten > max. 30 minuten test en montage tijd. Vraag naar de voorwaarden. Je kunt The Strong Accuverkoop hier vinden.