nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën

Subcategorieën

OPTIMASPIRALCELL TECHNOLOGIE tilt AGM naar een veel hoger niveau.

Enkele feiten;

  • In het hart van elke OPTIMA batterij ligt een reeks individuele spiraalgewikkelde cellen die bestaan uit twee zuivere (99,99 %) loden platen bedekt met een nauwkeurige coating van loodoxide. Een gecoate plaat is positief en de andere is negatief.
  • Elke loden plaat wordt als een doorlopende gegoten strook geproduceerd met kritische diktetoleranties.
  • De twee platen krijgen een gepatenteerde separator (deze belangrijke component wordt gemaakt van een microfiberglas die als fijn katoen aanvoelt) die twee belangrijke functies vervult: voorkomen dat de twee platen elkaar raken en de elektrolyt in een uniforme suspensie houden.
  • Het unieke fabricageproces van spiraalgewikkelde doorlopende loden platen is veel meer precisiegestuurd en duurder dan het maken van traditionele vlakkeplaat-AGM-batterijen. Er zijn aangepaste geautomatiseerde celwikkelmachines nodig voor de vereiste nauwe toleranties om de kwaliteit en prestaties te handhaven.
                                                                                                                                                         ​Bron: Optima/Johnsen Controls


  • Elke voltooide SPIRALCELL lijkt uiteindelijk een beetje op een precies opgerolde ‘jelly roll’. Kritische toleranties, temperaturen, vochtigheid en geautomatiseerde processen worden bijgehouden en voortdurend gecontroleerd.
  • De precisiegegoten cilindrische behuizingen van OPTIMA-batterijen worden met dergelijke nauwe toleranties gemaakt dat alleen nieuw polypropyleen kan worden gebruikt. Dit zorgt voor een perfecte en uniforme compressie zodra de SPIRALCELL wordt ingebracht. Eventuele verontreinigingen of onzuiverheden uit eerder gebruikt plastic worden hierdoor voorkomen.
  • OPTIMA-batterijen van 12 volt bestaan uit zes SPIRALCELL cellen die elk een volledig opgeladen opencircuitlading hebben van 2,2 volt voor deep-cycle batterijen en net iets meer dan 2,1 volt voor startbatterijen.
  • OPTIMA heeft sinds 1990 meer dan 100 miljoen afzonderlijke spiraalcellen gemaakt. Niemand weet beter hoe spiraalgewikkelde batterijen van de hoogste kwaliteit en met de beste prestaties moeten worden gemaakt dan OPTIMA.
                                                                                                                                ​Bron: Optima/Johnsen Controls